اکتیو شبکه : در مقالات قبلی در مورد شبکه های کامپیوتری و تجهیزات پسیو شبکه صحبت کردیم اما تجهیزات اکتیو شبکه نیاز به یک مقاله جدا برای معرفی و شرح کارشان دارند. همانطور که قبلاً به آن اشاره کردیم به صورت کلی به تمام تجهیزاتی که در شبکه نیاز به برق دارند تجهیزات اکتیو شبکه گفته می شود. آنها توانایی انجام یک سری کارهای مشخص بر روی سیگنال ها و دیتاهایی که در حال عبور از شبکه هستند را دارند.
از جمله قطعات مختلفی که در زمره تجهیزات اکتیو شبکه قرار می گیرند قبلاً به کارت شبکه و اکسس پوینت اشاره کرده ایم. کارت شبکه مهم ترین عنصر در یک شبکه کامپیوتری است که زمینه ساز ایجاد ارتباط بین یک کامپیوتر با سیستم های دیگر از طریق کابل های انتقال ( کابل شبکه ) می باشد. اکسس پوینت نیز به شکلی مدیریت پهنای باند را در شبکه بی سیم و وایرلس در اختیار دارد. گفتیم که در واقع اکسس پوینت همان کار سوییچ را در شبکه های بی سیم انجام می دهد .
سوئیچ ها از تجهیزات اکتیو شبکه و از قسمت های بسیار مهم آن محسوب می شوند. وجود این دستگاه است که باعث می شود شما بتوانید همزمان با اشخاص دیگری که با هم از یک شبکه استفاده می کنید ، اقدام به ارسال و دریافت اطلاعات کنید و سرعت ارسال اطلاعات شما به هیچ عنوان تاثیری در سرعت دستیابی دیگران در آن شبکه نداشته باشد.
یکی دیگر از تجهیزات بسیار مهمی که این روزها استفاده از آن امری عادی و متداول تلقی می شود روتر است. روتر در معنی لغوی مسیریاب معنی می شود و در واقع دقیقاً کارش همان مسیر یابی است. روتر ها در انواع ، شکل ها و مدل های مختلفی ساخته می شوند اما تمام آنها یک کار را انجام می دهند. در واقع می شود گفت کاری که سوئیچ ها در شبکه انجام می دهند و برای ایجاد ارتباط مستقیم دو سیستم با هم واسط بین کامپیوترهای داخل یک شبکه می شوند ، روتر ها بین شبکه ها انجام می دهند. استفاده از این دستگاه ها به این علت که اکثر شبکه های کوچک نیاز به برقراری ارتباط با شبکه های دیگر ( مانند اینترنت ) دارند ، گسترش زیادی یافته است .
مودم ها نیز یکی از تجهیزات اکتیو شبکه می باشند که کاربران این روزها به عنوان راهی ساده و پرکاربرد برای اتصال به اینترنت از آن استفاده می کنند. استفاده از مودم های ADSL مزایای متعددی برای کاربران دارد که به عنوان مثال می توان به اشغال نشدن خط تلفن در زمان استفاده از اینترنت اشاره کرد ؛ همچنین سرعت مودم های ADSL در حدود ۲ مگابایت در ثانیه است که این سرعت نسبت به مودم های معمولی که تنها ۵۶ کیلوبایت در ثانیه انتقال دیتا انجام می دهند یک تفاوت بی نظیر را به کاربران نشان می دهند.
تجهیزاتی که در بالا معرفی شدند تقریباً قسمت های اصلی و دائمی یک شبکه کامپیوتری هستند اما برخی دستگاه ها می توانند به صورت موقت در شبکه قرار بگیرند و در صورت نبود آنها مشکلی برای ساختار کلی شبکه پیش نمی آید. به عنوان مثال می توانیم به پرینتر ها اشاره کنیم. در بسیاری از شبکه ها به خصوص در ادارات دولتی ، سازمان ها و شرکت ها یک چاپگر در شبکه موجود است که تمام کاربران بتوانند کارهای چاپی خود را به صورت اشتراکی انجام دهند. برای افزودن یک چاپگر به شبکه نیاز به دستگاهی به نام پرینت سرور داریم.
ساختار کار پرینت سرور ساده است و شما تنها کافی است چاپگر را با یک کابل یو اس بی به این دستگاه متصل کنید و سپس پرینت سرور را توسط یک کابل شبکه به یکی از درگاه های سوئیچ وصل نمایید. با استفاده از پرینت سرور که از تجهیزات ثانویه اکتیو شبکه محسوب می گردد (ثانویه به این معنی که وجود آن برای راه اندازی شبکه الزامی نیست ) باعث می شود که دیگر نیازی به روشن بودن همیشگی یک کامپیوتر برای استفاده از پرینتر نداشته باشیم.
در این مطلب تلاش کردیم مهمترین تجهیزات اکتیو شبکه را نام ببریم و تا حدودی به بیان ساده وظایف آنان را بر شماریم. البته مجموعه ای از فعالیت ها نیز وجود دارند که برای فعال کردن و استارت شبکه توسط شرکت هایی که خدمات راه اندازی و امنیت شبکه را ارائه می دهند انجام می گیرند . اصطلاحاً به این فرایند نیز اکتیو شبکه گفته می شود که سعی می کنیم در مقالات بعدی به این مقوله نیز پرداخته و آن را شرح دهیم.

جهت دریافت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر با شرکت فاواجم تماس حاصل فرمایید .

 ۲۲۸۴۸۰۴۱ ۰۲۱