تجهیزات شبکه : همانطور که می دانید شبکه های کامپیوتری به مجموعه ای از دستگاه ها و اتصالاتی می گویند که برای برقراری ارتباط و تبادل اطلاعات بین دو یا چند کامپیوتر استفاده می شوند. شبکه ها مبحث بسیاری وسیعی هستند اما در این مطلب قصد داریم به معرفی این دستگاه ها و اتصالاتی که باعث ساخته شدن یک شبکه می شوند بپردازیم و در واقع تجهیزات شبکه را برای شما شرح دهیم.
به منظور راه اندازی شبکه نیاز به دو نوع تجهیزات داریم. نوع اول ابزار هایی هستند که هیچ نیازی به برق در آنها وجود ندارد ؛ به عنوان مثال می توانیم به کابل های شبکه ، رک ها ، کانکتور ها و داکت یا کانال اشاره کنیم. در اصطلاح فنی به این ابزار تجهیزات پسیو شبکه گفته می شود. دومین نوع از ابزار و دستگاه هایی که برای این کار نیاز داریم ، تجهیزاتی هستند که بر خلاف لوازم پسیو شبکه نیازمند وجود برق هستند و بدون آن کارایی نخواهند داشت. به این لوازم تجهیزات فعال یا اکتیو شبکه گفته می شود که شامل کارت شبکه ، روتر ( مسیریاب) ، سوییچ و چند دستگاه دیگر می شود که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
یکی از تجیزات پسیو شبکه کابل ها هستند. در گذشته از کابل های کواکسیال که در بین مردم به نام کابل آنتن شناخته می شود برای ایجاد شبکه استفاده می شد. امروزه اما متداول ترین کابلی که در راه اندازی شبکه مورد استفاده قرار می گیرد کابل Twisted pair است که انواع CAT1 تا CAT6 آن بیشترین استفاده را در شبکه های کامپیوتری دارند . آنها به کابل های زوجی نیز معروف هستند و در سیستم های مخابرات نیز استفاده می شوند. فیبرهای نوری نیز از کابل هایی هستند که اخیراً در شبکه های کامپیوتری مورد استفاده قرار می گیرند. البته از فیبر های نوری بیشتر زمانی استفاده می شود که مسافت بیش از صد متر بوده و نیاز به پهنای باند زیادی داشته باشیم.
از دیگر تجهیزات شبکه می توانیم به آنتن وایرلس اشاره کنیم که وقتی شبکه های بی سیم به خاطر زیاد شدن مسافت بین امواج فرستنده و گیرنده دچار افت سیگنال و کم شدن سرعت می شوند ، مورد استفاده قرار می گیرند. پچ پنل ها نیز از تجهیزات پسیو شبکه محسوب می شوند ؛ این قطعات مستطیلی در واقع محل جمع آوری کابل ها هستند و وظیفه اصلی آنها ایجاد نظم و تمیزی در یک شبکه و جلوگیری از گره خوردن کابل ها و بی نظمی آنهاست.
آخرین لوازمی که می توان به عنوان تجهیزات پسیو شبکه نام برد رک می باشد. رک ها در واقع محفظه ای عموماً فلزی با درب های شیشه ای هستند که محل نگهداری روتر ها ، سوئیچ ها و دیگر تجهیزات شبکه می باشند و به دلایلی مانند جلوگیری از سرقت قطعات و همچنین ایجاد نظم و زیبایی در کار مورد استفاده قرار می گیرند.
در حوزه تجهیزات اکتیو شبکه اولین و مهمترین دستگاهی که می توان نام برد کارت شبکه است. این کارت در واقع عامل ارتباط یک کامپیوتر با کابل های انتقال است. در هر شبکه کامپیوتری هر سیستم ( چه سرویس گیرنده باشد و چه سرویس دهنده ) نیاز به داشتن یک کارت شبکه دارد. البته سیستم های امروزی اکثراً بر روی مادربورد خود یک کارت شبکه Onboard دارند اما سیستم های قدیمی تر برای اتصال به شبکه باید یک کارت شبکه بر روی مادربورد خود نصب کنند. کارت های شبکه در دو نوع کابلی و بی سیم ارائه می شوند که انواع بی سیم آنها به صورت اینترنال و اکسترنال در بازار موجود می باشد.
اکسس پوینت ها و سوییچ ها از دیگر تجهیزات شبکه هستند که کاری مشابه هم انجام می دهند. در واقع اکسس پوینت کاری که سوئیچ در شبکه های کابلی انجام می دهد را بر روی شبکه های بی سیم و وایرلس اعمال می کند. اما سوئیچ چیست و چه کاری انجام می دهد؟ این دستگاه از مهمترین و اصلی ترین عناصر یک شبکه است. سوییچ در واقع بستری فراهم می کند تا تعداد زیادی از کاربران بتوانند در یک لحظه از طریق شبکه اقدام به ارسال اطلاعات کنند و سرعت هر یک از کاربران شبکه بر سرعت دیگران تاثیری نداشته باشد. در مقاله های بعدی سعی می کنیم با جزئیات بیشتری به توضیح دیگر تجهیزات اکتیو شبکه مانند روتر ها و مودم ها بپردازیم.
جهت دریافت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر با شرکت فاواجم تماس حاصل فرمایید .
۲۲۸۴۸۰۴۱ ۰۲۱