کابل کشی روکار شبکه : در مسیر برپایی یک شبکه کامپیوتری در یک مجموعه، سختافزارهای غیرپرتابل و دستهای از آنها که بواسطه رشتههای فیزیکی دیتا به شبکه متصل شدهاند نیازمند سیمی برای تأمین برق خود و همچنین کابلی برای اتصال به شبکهاند . این در حالیست که هر کاربر انسانی در محل کار خود و مجاورت میز فعالیتش نیازمند منبع قدرتی برای شارژ تلفن همراه، روشن کردن یک چراغ مطالعه، به پریز زدن یک هیتر رومیزی و … بوده که گسترش سیمکشی برق را به سرتاسر فضای در دسترس اجتناب ناپذیر میکند.
در همین رابطه مجموعه مورد نظر میتواند هم با کمک کابلکشی روکار مقدمات برپایی این شبکه را فراهم کند و هم توکار! از آنجایی که هریک از این روشها مزایا و معایبی دارند، پس از بررسی اجمالی آنها به بحث کابل کشی روکار شبکه خواهیم پرداخت:
تفاوت کابلکشی روکار و توکار | مزایای و معایب هریک
همانطور که از نام این روشها برمیآید، در کابل کشی توکار سیم و کابلهای برق یا شبکه با قرار گیری در خرطومیهایی با ابعاد گوناگون درون دیوار قرار گرفته و قابل مشاهده نمیباشند، با این توضیح که درگاههای ارتباط با آنها در حقیقت کلید و پریزهاییست که همچون چشمهای پدیدار شده از دل زمین محتوای سودمند خود را در اختیار مصرف کنندگانش قرار میدهد .
این در حالیست که در روی دیگر سکه کابلکشی روکار را داریم که در آن همه بخشهای سیم کشی مشخص بوده و کاربران علاوه بر دید کامل، به همه بخشهای آن دسترسی دارند .
این دیده شدن یا نشدن هم میتواند عامل مثبتی بوده و هم منفی باشد. در همین رابطه وقتی سیم یا کابلی به صورت توکار نصب شده و مشاهده نمیشود از نظر بصری به بهبود ظاهر یک مکان کمک کرده و چنانچه مستهلک یا نامنظم باشد نیز دیده نمیشود! این در حالیست که در نمونههای توکار اینچنین نبوده، اما در عوض کاربران بواسطه دسترسی آزادی که بدان دارند علاوه بر قدرت نظارت و شناسایی عیب و ایراداتی ولو کوچک به محض وقوع میتوانند آن را شناسایی کرده و برطرف نمایند .
لازم به ذکر است که عیبیابی در سیمکشیهای توکار با هزینههای زیادی از جمله تخریب، شناسایی و تعمیر محل خرابی و مرمت مجدد آن همراه است که موجب میشود استفاده از این روش به ویژه در سازههایی غیر نوساز به کار گرفته نشود .
امنیت یکی از فاکتورهای اساسی در کابلکشی برق است که عدم توجه به آن در سادهترین حالت به پریدن فیوز و در موارد حاد به آتشسوزی یا برق گرفتگی افراد منجر میشود . در کابلکشی توکار به دلیل عدم برخورد افراد با سیمها امنیت کار بیشتر از روکار است .
کابل کشی روکار شبکه
اگرچه با سبک و سنگین کردن مزایای و معایب فوق میتوان گفت که هر دو کفه ترازو با یکدیگر برابرند، اما با توجه به امکان استفاده از داکت و تراکینگ که رشتههای مذکور را در داخل یک محفظه قرار میدهند، این کفه اندکی به سمت روش روکار سنگینی میکند . با استفاده از این واسطهها علاوه بر نصب آسان و ارزان و همچنین عیبیابی سریع، خطر آسیب دیدگی سیمها یا آسیب رساندنشان به انسانها کاهش یافته و در عین حال نمایی از آن مشخص نیست که به تخریب دکوراسیون بپردازد . به همین دلیل استفاده از کابل کشی روکار شبکه برای برپایی این سازوکار پیشنهاد میشود .
چرا کابلکشی روکار و با کیفیت برای برپایی و خدمات پسیو شبکه مهم است ؟ سرعت و کیفیت انتقال اطلاعات حرف نخست را در حوزه IT و فضای مجازی میزند، در همین رابطه وجود اخلال و مشکلاتی که هر روز از گوشهای از اتصالات سختافزاری بروز پیدا کند جایز نیست .
زمانی که در پی برپایی یک شبکه کامپیوتری هستیم باید از مواد و محصولات مصرفی مرغوب، روشهایی که آزمون خود را پس دادهاند و مجری مجربی که در این راه دارای رزومه قدرتمندیست استفاده کرد تا بدین ترتیب قوانین و استانداردهای برپایی یک شبکه به خوبی اجرا شده و بازدهی شبکه در کنار طول عمر آن افزایش یابد .
مراحل کابل کشی روکار
با انتخاب کابل کشی روکار شبکه به عنوان روش برپایی زیرساختهای این سازوکار باید گفت که تهیه نقشه کابلکشی با توجه به نقشههای ساختمان و بازدید حضوری کارشناسان از محل مورد نظر در دستور کار قرار دارد .
در هنگام تهیه این نقشه لازم است تا مسیر ترانکینگ ، سینی های کابل کشی، کابل های شبکه، دوربین، برق، تلفن، برق اضطراری و … مشخص شده و تعداد نودهای شبکه، تلفن، برق و UPS تعیین گردد . در ادامه این محل قرارگیری رکهای ایستاده و دیواری، دیتا سنتر و سرور اچ پی یا قطعات سرور hp و دوربین های مدار بسته است که محل قرارگیری قلب این شبکه به انضمام میزان تجهیزات مورد نیاز برای ساخت آن را معین میکند .
در ادامه میتوان به انتخاب مسیرهای کوتاه با کمترین میزان خرابی، انتخاب نوع و برند کابلها، انتخاب بسترهای کابل کشی روکار شبکه و دسترسی آنها به عنوان گامهای بعدی انجام این کار اشاره کرد .
جهت دریافت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر با شرکت فاواجم تماس حاصل فرمایید .
۲۲۸۴۸۰۴۱ ۰۲۱