سوئیچ سیسکو : در یادداشت قبلی که تحت عنوان فروش سوئیچ سیسکو تقدیم حضورتان شد به معرفی سوئیچهای سیسکو و شرح ویژگیهای مهم آنها در شناسایی و خرید نمونهای متناسب با نیازهایتان پرداختیم و بدین ترتیب از اهمیت اندازه سوئیچها، تعداد پورت آنها، سرعت و نوع این پورتها و همچنین تأثیری که هریک در کاربری این محصولات به وجود میآورند سخن گفتیم .
در همین رابطه قصد داریم تا در ادامه این مطلب به بررسی دیگر عوامل مهم و تأثیرگذار در روند خرید سوئیچ سیسکو بپردازیم؛ پس با ما همراه باشید!
سوئیچ سیسکو
نحوه مدیریت سوئیچها
از یادداشتهای قبلی به یاد داریم که سوئیچها در ۴ دسته کلی جای میگیرند که عبارتاند از
- سوئیچهای غیرقابل مدیریتی که به صورت P&P به سیستم متصل شده و همانطور که از نامشان پیداست گزینههای زیادی برای تغییر ندارند،
- سوئیچهای مدیریتی که به عنوان بالاترین رده سوئیچها قابلیت پذیرش تنظیمات حرفهای و تخصصی کاربران خود را داشته و عموماً مناسب افراد یا شرکتهایی بدون دانش و مهارتی زیاد در این حوزه نیستند،
- سوئیچهای هوشمندی که از قابلیتهای رده بالایی نظیر Virtual LAN یا شبکه محلی مجازی، Quality Of Service یا کیفیت خدمات و Internet Group Management Protocol به معنی قرارداد مدیریت گروه اینترنت، پشتیبانی کرده و به صورت خودکار خدماتی که سوئیچهای دسته قبلی به کاربر متخصص میدهند را در اختیار کاربران آماتور قرار میدهند و نهایتاً
- سوئیچهای PoE که وظیفه ارسال انرژی الکتریکی و تأمین برق سختافزارهایی نظیر اکسس پوینتهای بی سیم، دوربینهای تحت شبکه و سایر تجهیزاتی که در این بستر مشغول به فعالیت هستند را بر عهده دارند .
نکته: P&P یا plug&play به آن ویژگی رایانهها اطلاق میشود که به محض اتصال یک سختافزار جدید، آن را شناسایی کرده و بدون نیاز به گذراندن مراحل نصب آن را برای استفاده آماده میکند .
با عنایت به این توضیحات، هریک از این خانوادهها دارای ویژگیهای خاصی هستند که اجازه نمیدهند از زیرمجموعههای آنها در جایگاه دیگری استفاده کنیم . با فرض اینکه چنین شود (مثلاً استفاده از یک سوئیچ Managed به جای Unmanaged) باید توجه داشته باشیم که از محصولی با کارایی بالا، در جایگاهی نازلتر استفاده کردهایم، درست مثل اینکه از یک اتومبیل چند میلیارد تومانی لوکس به منظور حمل بار استفاده نماییم .
با توجه به این توضیحات نحوه مدیریت سوئیچها و جایگاهی که در آینده خواهند یافت تأثیر زیادی بر روی معیارهای خریدشان میگذارد .
ارتباط نوع مدیریت و انتخاب سوئیچ
به طور کلی سوئیچ سیسکو غیر قابل مدیریت به دلیل عدم تنوع زیاد در نوع کاربری در لایه Access و در مجاورت کاربر نهایی وصل و استفاده میشوند. طبعاً کارایی محدود به معنای استفاده از ساختار و سختافزاری سادهتر در دل این محصولات است، لذا این گروه دارای قیمتی حداقلی بوده و توجه به این نکته میتواند به داشتن خریدی اقتصادی و مقرون بصرفه منتج شود .
اگرچه در تقسیمبندی فوق سوئیچهای هوشمند را دستهای جداگانه در بین سختافزارهای موجود دانستیم، اما حقیقت اینجاست که این محصولات در کنار سوئیچهای لایه دو و لایه سه در حقیقت از زیرمجموعههای سوئیچهای مدیریتی به حساب میآیند .
انتخاب یکی از این محصولات این امکان را به شما میدهد تا تسلط بیشتری روی راهکارهای امنیتی، میزان دسترسی کارمندان و تنظیماتی از این قبیل داشته باشید ، در نتیجه با بزرگتر شدن یک مجموعه، بالا رفتن حساسیت و اهمیت حفظ اطلاعات و حتی تغییر لایه مورد نظر، انتخاب این واسطههای پر اهمیت نیز به سمت نمونههای گران، پیشرفته و کاربردیتر پیش میرود .
در تکمیل این توضیحات میتوان گفت سوئیچهای لایه ۳ در لایه هسته نیازمند تنظیمات پیچیده و بیشتری هستند، در حالی که نصب و راهاندازی یک سوئیچ لایه ۲ در لایه میانی مستلزم داشتن چنین تجربه و مهارتی نیست .
ظرفیت و سرعت سوئیچینگ در خرید cisco
همه ما از کار کردن با سختافزارهایی که به نحوی کند بوده و توان پردازشی پایین آنها مانعی برای انجام سریع امور است بیزاریم؛ در همین ارتباط سوئیچها هم که به عنوان پلهای ارتباطی و گلوگاههای مهم وظیفه انتقال این اطلاعات در داخل یک شبکه را بر عهده دارند، در صورتی این وظیفه را با کیفیت بالا و تأخیر حداقلی انجام دهند از جمله تجهیزات مطلوب کاربران قرار میگیرند .
ظرفیت یک سوئیچ سیسکو تابعی از مجموع سرعت ارسال و دریافت همه پورتهای آن میباشد، در نتیجه با افزایش ظرفیت این دستگاهها، حجم اطلاعات انتقال یافته در واحد زمان بیشتر شده، تعداد پکتهای دانلودی و آپلودی افزایش مییابد و زمان پردازش این پکتها کم میشود .
آشنایی با چند سوئیچ خاص
می دانیم که سوئیچهای سیسکو به طور کلی یا دارای پیکربندی ثابتی بوده و یا ماژولار هستند! همانطور که از نامشان مشخص است، در نمونههای ثابت امکان تعویض یا اضافه نمودن ماژولی وجود ندارد؛ حال اینکه انجام این تغییرات شالوده به وجود آمدن نمونههای پیش ساخته میباشد.
این در حالیست که این تقسیمبندیها همواره بدین ترتیب نبوده و این محصولات با معیارهای دیگری نیز سورت میشوند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد :
سوئیچ های Campus LAN
ویژگی شاخص این نوع سوئیچها که در لایه Access سیسکوی سه لایه ای قرار میگیرند، فراهم کردن زیرساختها و امکان دسترسی به خدمات و منابع ارتباطی شبکه برای کاربران نهایی و دستگاههایی که در یک مکان جغرافیایی خاص وجود دارند میباشد.
از این سامانه بیشتر در محوطه و خوابگاههای دانشجویی استفاده میشود، در نتیجه میتوان Campus به معنی زمین دانشکده و محوطه کالج را وجه تسمیه نام این محصول دانست .
سوئیچ های لایه Core و Distribution
در خصوص سوئیچهای Core یا هستهای میتوان گفت که این محصولات از باب ساختاری نوع خاص و متمایزی از سوئیچها نیستند، بلکه به دلیل اینکه در هسته سرور قرار میگیرند با این نام خوانده میشوند . این محصولات معمولاً سوئیچهای ظرفیت بالایی هستند که میتوانند به عنوان دروازه ورود به یک شبکه گسترده (WAN) یا اینترنت عمل کرده و به عنوان نقطه تجمیع شبکه به ماژول های مختلف اجازه همکاری با یکدیگر را بدهند .
در همین رابطه سوئیچهای Distributionیا توزیع نیز به عنوان محصولاتی که بین سوئیچهای هسته و سطح دسترسی قرار میگیرند، همانند پلی ارتباطی لایه اصلی را به سطوح پایینتر متصل کرده و موجب انتقال دادهها بین شبکه های فرعی و VLAN در شبکه سازمانی میشوند .
سوئیچهای Nexus
از این محصول برای نخستین بار در سال ۲۰۰۸ رونمایی شده و امکان دسترسی به همه سرورها و منابع ذخیرهسازی شبکه به عنوان ویژگی شاخص آن مطرح گردید! این در حالیست که با بهرهگیری از این محصول نیاز به شبکههای محاسباتی و ذخیره موازی اطلاعات دیگر از بین میرفت .
به طور کلی در خصوص این محصولات میتوان گفت که قادر به ارائه زیرساخت سوئیچینگ سریع و قابل اعتمادتری بوده و مهمترین مزیت استفاده از آنها عملکرد خوبشان برای مجازیسازی داده های نسل بعدی کاربران میباشد. در پایان میتوان از سوئیچهای سری MDS و سوییچهای صنعتی نیز به عنوان دیگر دستههای این محصولات نام برد .