پسیو شبکه : شاید بتوان انتقال داده و اطلاعات را یکی از ویژگی های ذاتی و غیر اکتسابی انسان ها دانست که از بدو تولد و به شکل گریه های گاه و بی گاه تا نفس های آخر زندگیش با وی همراه است .
در همین رابطه چنانچه به ژرفای تاریخ نفوذ کرده و گردشی در آن داشته باشیم ، خواهیم دید که از غارنشینانی که دیوار خانه های خود را نقاشی می کرده اند تا عصری که چاپار یا پرنده ها پیغامی را به شهر و دیار دیگری می بردند و یا از سرخپوستانی که با دود پیام های خود را مخابره می کردند تا نخستین پیغام هایی که بواسطه بسامد سیم های تلگراف به نواحی مختلف مخابره می شدند ، جمله نیاکان ما در پی انتقال همین اطلاعات به هم نوعان خود با اهداف مختلف بوده اند.
با ورود به قرن بیست و یکم و گذر از دروازه های هزاره سوم ، برقراری ارتباطی که روزی تنها در مرزهای قدرت بینایی و شنوایی ما گرفتار بود ، بواسطه افزایش توانایی کامپیوتر ها و همه گیر شدن استفاده از اینترنت آنچنان پیشرفتی کرد که پیغامی را از این سوی دنیا در کسری از ثانیه به گوشه دیگرش منتقل می کرد ؛ تکنولوژی پر طمطراقی که شاید به دلیل قرار گرفتن در دل آن ، به خوبی عظمت آن را همینک درک نکنیم .
شبکههای کامپیوتری
با گذر از مقدمه فوق باید گفت که انتقال اطلاعات دنیای امروز در قالب های مختلفی انجام می پذیرد که یکی از مهمترین آن ها اتصال تارعنکبوتی کامپیوترها به یکدیگر یا شبکه کردن آنهاست .
در این رویکرد ، چنانچه مجموعه هایی با فاصله از یکدیگر قصد استفاده از اطلاعاتی جامع و یکپارچه را داشته باشند ، با WAN شدن با وجود داشتن فواصلی فیزیکی ، عملاً در کنار دیگری قرار گرفته و به مبادله اطلاعات می پردازند . این در حالیست که چنانچه همه کاربران در ساختمان واحدی نشسته یا در نقطه مشخصی تجمع کرده باشند ، می توان با کمک LAN آن ها را به یکدیگر و دریای بی پایان اطلاعات سرور متصل کرد .
در مواردی که قصد شبکه کردن زیرساخت های ارتباطی این مجموعه ها وجود دارد ، مجموعه وسایل ، قطعات و تجهیزاتی که مورد استفاده قرار می گیرند در دو دسته اصلی تجهیزات فعال یا Active و غیر فعال یا Passive جای می گیرند .
محصولات اکتیو سخت افزارهایی هستند که تنها با وجود جریان برق کار کرده و مانند کارت شبکه ، مبدل فیبر نوری ، دیوار آتش یا مسیریاب در تولید ، هدایت و انتقال اطلاعات و سیگنال ها موثر می باشند . این در حالیست که برخی از محصولات این حوزه از قبیل انواع کابل ، کانکتور ، داکت ، رک و … که برای انتقال اطلاعات یا سیگنال ها به جریان برق نیاز ندارند به تجهیزات پسیو شهرت یافته اند .
پسیو شبکه
با توجه به این توضیحات ، زمانی که از قصد داریم تا یک شبکه درون سازمانی را بین بخش های مختلف آن نصب و راه اندازی کنیم ، مستلزم رساندن کابل کشی های عصب گونه به قسمت های مذکور هستیم که این عمل اصطلاحاً پسیو شبکه گفته می شود .
در حالی که عده ای پسیو شبکه را برقراری اتصال ساده ای میان قطعات سخت افزاری مختلف از جمله داکت و ترانک ، انواع کابل ، سوکت شبکه ، کانکشن ماژول یا سیستم های اتصال ، کیستون ، فیس پلیت ، پچ پنل ، پچ کورد ، رک و مجموعه دیگری از تجهیزات غیر فعال می دانند ، باید اذعان داشت که پسیو شبکه عملی فراتر از این اقدامات بوده و طبق نقشه ای اصولی و برنامه ای راهبردی محقق می شود .
راهکارهای برای پسیو یک شبکه کامپیوتری
- با هدف پسیو شبکه یک مجموعه و بنای اسکلت اصلی انتقال اطلاعات درون سازمانی ، متخصصین ما در گام اول با بازدید از ساختمان پروژه با هدف امکان سنجی و تخمین نیازهای کارفرما ، طرح کلی را مورد بررسی قرار داده و علاوه بر محاسبه قیمت حدودی برای انجام کار ، مسیر های انتقال کابل های مذبور و تجهیزات مورد نیاز متناسب با متراژ آن را محاسبه می کنند .
- طراحی و نقشه کشی خصیصه امور اصولی و آینده نگرانه می باشد ، در نتیجه کارشناسان فاواجم هم با طراحی زیر ساخت های شبکه علاوه بر اعمال متدهایی دقیق و کاربردی ، شرایط را به نحوی پیش می برند که این سامانه قابلیت گسترش را نیز داشته باشد و چنانچه روزی معماری یا تقسیم بندی های این بنا تغییر کرد ، شبکه مورد نظر امکان تغییر و هماهنگی خود با آن را داشته باشد .
- کابل کشی مرحله بعدی پسیو شبکه می باشد که در پوشش ترانکینگ و نصب کابل های توکار و روکار (داخل داکت) خودنمایی می کند .
- با گسترش کابل ها در تار و پود این سازه ، نوبت به نصب و آرایش رک می رسد که با راه اندازی این محصول ، پچ های پنل و کورد ، سوئیچ ، روتر ، سرور ، نود ، پریز و کیستونها همراه می باشد .
- در پایان کار پسیو شبکه نیز تیم متخصص فاواجم با ارزیابی عملکرد شبکه ، با ابزارهای تست فلوک به سنجش کیفیت سیگنال های آن پرداخته و همه نودها را بررسی می کنند تا در صورت عدم قطعی هیچ یک از آن ها ، اتمام پروژه را به کارفرما اعلام دارند .
نیاز سنجی
از قدیم گفته اند که برای انجام هر کاری باید قدم اول را محکم برداشت. مهم ترین قدم در امر طراحی و اجرای یک شبکه و به طور کل عملیات پسیو شبکه نیاز سنجی آن شبکه است؛ این بدان معنی است که در شروع کار باید یک سری اطلاعات را بدست آورد و بر اساس آنها ( که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد) شبکه مورد نظر را طراحی کرد.
مرحله نیاز سنجی را نمی توان تنها با صحبت شفاهی و یا مکالمه تلفنی انجام داد بلکه برای این کار لازم است تا مشاوران و متخصصان تیم اجرایی از محل بازدید کرده و نقشه محل را بر روی کاغذ بکشند و حتی عکس ها و فیلم هایی برای طراحی بهتر مسیرهای کابل کشی و موارد دیگر تهیه کنند.
یکی از نکاتی که باید در زمان نیاز سنجی و طی مراحل پسیو شبکه به آن توجه کرد این است که تعداد کاربران شبکه مورد نظر چند نفر است؟ همچنین کارشناسان باید بدانند که کاربران آن مجموعه از چه سرویس هایی استفاده کرده و به چه سرورهایی نیاز دارند؟ آیا زیرساختی برای اجرای شبکه انجام شده است؟
سرورهای مجموعه به چه مقادیری از منابع اطلاعاتی نیاز دارند؟ علاوه بر این اطلاعات کارشناسان باید بدانند که تلفن های مجموعه سیستم سنتی سانترال پاناسونیک است و یا به سیستم تلفنی ویپ Voip مجهز است؟ همچنین اگر دوربین های مدار بسته مجموعه تحت شبکه باشد لازم است که کارشناس پسیو شبکه از آن مطلع شود و محل ذخیره سازی ویدئو های دوربین های مدار بسته را ببیند.
نکات مهم در تخمین نیازهای شبکه
شاید بپرسید این همه سوال برای چیست ؟ در جواب باید به شما بگوییم که این سوالات نقاط تاریک بسیاری را برای کارشناسان شبکه روشن می کند؛ به عنوان مثال پاسخ این سوالات به آنها می گوید که چه تعدادی سوئیچ شبکه ، چه متراژی از کابل ، چه نوع سروری و در مجموع چه لوازمی و به چه تعدادی برای راه اندازی این شبکه مورد نیاز است.
نکته حائز اهمیت این است که در بازدید از محل بهتر است علاوه بر کارشناس پسیو شبکه ، یک نفر هم از کارشناسان اکتیو شبکه حضور داشته باشد تا ضمن اینکه در همان بازدید اول مسیر کابل ها ، مقدار داکت های مصرفی و دیگر تجهیزات پسیو شبکه محاسبه می شوند سایر تجهیزات مانند مدل سرور ، مودم ، سوییچ ها و دیگر تجهیزات اکتیو شبکه هم نیاز سنجی شوند تا از رفت و آمد اضافه به محل مورد نظر اجتناب گردد.
پس از بازدید حضوری کارشناسان پسیو شبکه و همچنین یک نفر کارشناس اکتیو شبکه از محلی که قصد برپایی این سامانه در آنجا وجود دارد و محاسبه تعداد اقلام مورد نظر از جمله تعداد داکت های مصرفی ، متراژ کابل ها ، رک و همچنین تخمین هزینه های نصب و راه اندازی ، شرکت پیمانکاری باید تمام این اعداد را در قالب یک پیش فاکتور با جزئیات کامل در اختیار کارفرما قرار دهد.
هزینه برپایی شبکه
از آنجایی که اغلب شرکت ها و افراد برای انجام چنین پروژه های مهم و اساسی تنها به یک شرکت بسنده نمی کنند و احتمالاً از شرکت های دیگر نصب و راه اندازی و پسیو شبکه درخواست پیش فاکتور می کنند باید به این نکته توجه داشته باشند که در مقایسه پیش فاکتور های چند شرکت تنها به اعداد و ارقام و قیمت ها دقت نکنند و نکات حائز اهمیت دیگری را مورد توجه قرار دهند.
به عنوان مثال برند تجهیزات مورد استفاده از موضوعات مهمی است که باید کارفرمایان در پیش فاکتور ها به آنان توجه کنند ؛ مثلا برند لگراند که از تجهیزات مطرح در زمینه برپایی شبکه است دارای کیفیت بسیار بالایی بوده که به تناسب از قیمت بالایی نیز برخوردار است اما برندهایی همچون سوپیتا که از تولیدات داخلی هستند با وجود کیفیت مناسب و مطلوب از لحاظ قیمت اختلاف زیادی با آن برند معتبر دارند.
پیمانکاران نیز بهتر است که قبل از ارائه پیش پرداخت از نظرات کارفرما در مورد تجهیزاتی که باید در راه اندازی آن شبکه به کار رود مطلع شوند زیرا کارفرمایان نظرات متفاوتی در این زمینه دارند ؛ برخی از آنها که از اهیمت کیفیت اجناس مطلع هستند به استفاده از برند های معتبر تن می دهند و برخی دیگر از کارفرمایان تنها به جنبه مالی پروژه می اندیشند .
نکته تکمیلی
در همین جا لازم است نکته ای از طرف تمام کارشناسان پسیو شبکه به کارفرمایان اعلام کنیم و آن مطلب این است که اعمال کردن مبلغ اولیه ای که برای خرید و نصب بهترین و معتبرترین برند های موجود هزینه می شود ممکن است در ابتدا کمی سنگین به نظر برسد اما می تواند شبکه شما را تا مدت ها بیمه کند .
این مطلب را به خاطر داشته باشید که استفاده از دستگاه های بی نام و یا برند های ضعیف تنها به دلیل قیمت پایینشان باعث می شود که به مرور زمان شبکه شما هزینه های مختلفی را برایتان بتراشد و دستگاه هایی که در اول کار به دلیل ارزان بودن آنها از خریدشان خوشحال بودید در طول زمان حسابی از خجالت شما در بیایند !
مراحل انجام پسیو
در ادامه به بررسی مراحل انجام پسیو شبکه می پردازیم. برای انجام این کار بهترین حالت ممکن به این شکل است که شرکتی که قصد دارد کارها و اقدامات پسیو شبکه را انجام دهد در انجام کارهای اکتیو شبکه نیز متخصص باشد. زیرا اگر بخواهید کارهای اکتیو شبکه را به شرکت یا شخص دیگری بسپارید اکتیوکار شبکه همیشه در مورد چگونگی انجام شدن پسیو شبکه شما دچار ابهام خواهد بود.
اگر چه پسیو کار شبکه ای که متخصص و حرفه ای باشد تمام عملیات را بر پایه اصول و استاندارد های اصلی خواهد داد اما به هر حال برای جلوگیری از تداخلات احتمالی و ابهامات ممکن برای اکتیوکار بهتر است تا کارهای پسیو و اکتیو شبکه توسط یک شرکت انجام گیرد.
اقدامات و عملیات پسیو شبکه عموماً به دو حالت کلی تقسیم بندی می شود . اولین حالت اجرای آن حالت پسیو توکار می باشد. در حالت تو کار همانطور که از اسم آن مشخص است درصد بالایی از تجهیزات پسیو خارج از دید بیننده قرار می گیرد.
حالت اول
عموماً در زمان انجام پسیو توکار بر حسب شرایط سازه ، کف یا سقف آن کنده می شود و لوله هایی که در واقع مسیر کابل های شبکه هستند از کف زمین عبور می کنند و یا ممکن است این لوله ها از درون سقف کاذب عبور کرده و مسیر های عبور سیم های شبکه را ایجاد نمایند. در ساختمان هایی که در حال ساخت هستند در بسیاری از مواقع لوله های مورد نیاز از میاد دیوار ها عبور کرده و به مقصد خوشان که عموماً پریز های شبکه توکار هستند می رسند.
در انجام پسیو شبکه توکار از لوله های مازاد و سیم های اضافی نیز برای جلوگیری از مشکلات احتمالی و یا گسترش شبکه در آینده استفاده می شود.
حالت دوم
دومین حالت اجرای پسیو شبکه ، روکار نامیده می شود. در این روش پس از کشیده شدن نقشه سیم کشی شبکه مسیر هایی که سیم شبکه باید از آنها عبور کنند را بر روی دیوار ها ترانک کشی می کنیم. ترانک ها مانند داکت ها مسیر های خالی هستند که با استفاده از پیچ و رول پلاک بر روی دیوار یا سطوح مختلف دیگر نصب می شوند و دارای درگاه های خروجی می باشند .
از پسیو روکار عموماً در فضاهایی استفاده می شود که قابلییت دسترسی به داخل دیوار ها ، کف یا سقف وجود نداشته باشد و یا کارفرما به هر شکلی قصد یا امکان ایجاد تغییرات در ملک مورد نظر یا تخریب آن را نداشته باشد. گاهی نیز مواردی مانند احتمال تغییر مکان شبکه باعث می شود تا از پسیو روکار استفاده شود.
مهمترین تجهیزات پسیو شبکه
در ادامه قصد داریم به برخی از تجهیزات پسیو و همچنین اهمیت و چگونگی استفاده و راه اندازی آنها اشاره کنیم. یکی از مهمترین لوازم پسیو استفاده شده در شبکه پچ پنل ها هستند.
“Patch Panel” ها اگر چه به نظر عضو ضروری نیستند اما بدون حضور آنها فعالیت پسیو کار شبکه کاملاً تحت شعاع قرار می گیرد زیرا اگر پسیوکار نتواند از پچ پنل استفاده کند باید برای هر کدام از کابل های شبکه که به رک وارد می شوند سوکت بسازد.
پچ پنل ها کار پسیوکار شبکه را راحت می کنند و کابل ها را توسط پچ کورد به سوئیچ اتصال می دهند. این تجهیزات علاوه بر اینکه به پسیو کار شبکه در امر بستن رک و آرایش آن کمک زیادی می کنند در زمان برپایی شبکه نیز به مدیران آن برای یافتن اشکالات احتمالی سوئیچ ها و کابل هایی که به آن متصل هستند یار رسانی خواهند کرد.
پچ پنل لگراند
در ادامه صحبت در مورد تجهیزات به کار رفته در عملیات پسیو شبکه باید بگوییم که یکی از بهترین برند های پچ پنل موجود در ایران لگراند می باشد . لگراند از شرکت های معتبری است که در ساخت تجهیزاتش علاوه بر کیفیت وسیله به راحتی استفاده از آنها نیز اهمیت می دهد.
پچ پنل لگراند به سادگی نصب می شود و پانچ کردن سیم ها درون آن نیز با سهولت فراوان صورت می گیرد ، به شکلی که حتی نیاز به آچار پانچ در آن وجود ندارد.
این ابزار از کیستون های جدا از هم ساخته شده است و بر خلاف مدل های قدیمی پچ پنل ها که ساختاری یکدست و یک تکه داشتند ، قطعات پچ پنل لگراند از هم جدا می شوند و کار نصب سیم ها بر روی آن را ساده تر می کنند. لازم به ذکر است که کیستون هایی که در این وسیله طراحی شده اند بدون اینکه نیازی به آچار پانچ داشته باشند قابلیت پانچ کردن سیم ها را دارند.
از دیگر برند های معتبر و صاحب سبکی که در تولید پچ پنل از شناخته شده ترین برند ها در کشور محسوب می شود اینفیلینک است. پچ پنل Infilink مانند بقیه رقیبان خود از طراحی قدیمی برای تولید پچ پنل هایش استفاده می کند. لازم به ذکر است که اگر از پچ پنل لگراند برای انجام شبکه خود استفاده نکنید باید از این مدل برای ایجاد ارتباط بین کابل های شبکه و سوئیچ استفاده نمایید.
پانج سیم ها
لازم به ذکر است که عمل پانچ کردن در انواع دیگر برندهای پچ پنل مانند برند رکس ، دلتا ، تی پی لینک و برخی برند های دیگر مشابه با روش پانچ کردن در پچ پنل اینفیلینیک می باشد.
در پانج کردن سیم ها به این پچ پنل ها باید از آچاری به نام آچار پانچ استفاده نمود. لازم به ذکر است که طراحی و ساختار این مدل از پچ پنل ها به شکل یک دست و یک تکه است و قابلیت جدا شدن قطعات از یکدیگر را ندارند. در ادامه می خواهیم در حوزه پسیو شبکه به استانداردهای رنگ بندی کابل های شبکه و نحوه سوکت زدن آنها و همچنین نصب پریزهای شبکه بپردازیم.
استاندارد های رنگ بندی کابل ها
در داخل هر کابل شبکه ۸ رشته سیم با رنگ های متفاوت وجود دارد که نارنجی ، سفید نارنجی ، آبی ، سفید آبی ، قهوه ای ، سفید قهوه ای ، سبز و سفید سبز می باشند.
نکته ای که در این میان وجود دارد این است که فارغ از تمام استاندارد های موجود برای نحوه رنگ بندی و پانچ سیم ها ، اگر دو سر کابل را با یک ترتیب مشخص و مشابه پانچ نماییم اتصال شبکه می تواند برقرار شود. لازم به ذکر است که رنگهایی که بر شمردیم در تمام کابل های شبکه با برند های مختلف یکسان می باشد زیرا یک استاندارد جهانی محسوب می شود .
برای بستن پریز ها و زدن سوکت ها به صورت کلی دو نوع استاندارد یا در واقع کلاس رنگ بندی داریم .
نکته حائز اهمیت این است که تمام کابل کشی ها و پریزهای شبکه باید دارای یکی از این استاندارد ها باشد ؛ این بدان معناست که کل شبکه یا باید از استاندارد اول تبعیت کند و یا به شکل استاندارد دوم کشیده شده باشد و نمی توان قسمتی از شبکه را با یک استاندارد و قسمت دیگر را با استانداردی دیگر بست .
کلاس A
اولین استاندارد رنگ بندی کابل شبکه به نام کلاس A معروف است و نام اصلی آن کلاس T-568A می باشد. هرچند که عموماً این استاندارد در ایران مورد استفاده قرار نمی گیرد اما در کشور کانادا این روش مرسوم ترین روش رنگ بندی کابل شبکه می باشد. ترتیب رنگ بندی کلاس A به این صورت است که از چپ سفید سبز ، سبز ، سفید نارنجی ، آبی ، سفید آبی ، نارنجی ، سفید قهوه ای و قهوه ای در کنار هم قرار می گیرند و پانچ می شوند.
کلاس B
دومین استانداردی که در رنگ بندی کابل شبکه مورد استفاده قرار می گیرد کلاس B نام دارد. این استاندارد نسبت به کلاس A از اعتبار بیشتری در دنیا برخوردار است و در اروپا و آمریکا بر روی کابل های شبکه اعمال می شود.
لازم به ذکر است که استاندار B که نام اصلی آن T-568B می باشد ، تنها استانداردی است که در کشور ما مورد استفاده قرار می گیرد. رنگ بندی در این سیستم به این شکل است که به ترتیب سیم های سفید نارنجی ، نارنجی ، سفید سبز ، آبی ، سفید آبی ، سبز ، سفید قهوه ای و قهوه ای در کنار هم در داخل سوکت قرار می گیرند .
ذکر این مورد نیز خالی از لطف نیست که در زمان انجام عملیات پسیو شبکه ، برای بستن پریز ها و پانج سیم ها در پچ پنل نیازی به دانستن این رنگ بندی ها نیست زیرا نحوه رنگ بندی هر دو کلاس بر روی پریز ها و کیستون ها با برچسب نمایش داده شده است. در ادامه به نحوه نصب و پانج دو پچ پنل معروف با برند های لگراند و اینفیلینیک می پردازیم.
چگونگی نصب و پانج کردن پچ پنل لگراند (Legrand )
لوازم و ابزاری که برای نصب یک پچ پنل لگراند مورد نیاز است یک عدد استریپر و همچنین سیم چین می باشد. پس از آنکه کابل های شبکه را از رک عبور دادید و ترتیب شماره گذاری آن ها را مشخص نمودید ، لازم است که با استفاده از یک استریپر به اندازه دو بند انگشت از کابل شبکه را لخت کنید.
البته تجربه ثابت کرده است که برای راحت تر شدن کار ابتدا کابل را از داخل ضامن پانچ کننده عبور دهید و پس از آن با استریپر اقدام به لخت کردن سیم کنید. پس از آنکه کابل شبکه را لخت کردید خواهید دید که چهار سیم دو زوج به صورت به هم تابیده وجود دارند؛ لازم است که این سیم ها را تا چند سانت از هم باز کرده و با قرار دادن بین دو انگشت و اعمال فشار بر روی آنها اقدام به گرفتن پیچ و صاف نمودن آنها کرده و از هم جدا نمایید.
پس از این مرحله در ادامه عملیات پسیو شبکه بر اساس استاندارد B که بر روی کیستون با برچسب نمایش داده شده است سیم ها را سر جای خود قرار دهید و پس از آن با استفاده از سیم چین ، اضافی سیم را قطع کنید. در نهایت ضامن را به بدنه کیستون متصل کرده و با چرخاندن ضامن به سمت راست قفل نمایید.
به این ترتیب کار پانچ یک سیم انجام می گیرد. در بدنه هر کیستون تیغه فلزی کوچکی به شکل V وجود دارد که با فشار دادن سیم بر روی آن ، کار لخت کردن سیم و اتصال آن به بدنه کیستون انجام می گیرد و در نتیجه این عمل اتصال شبکه برقرار می شود.
مراحل اجرای پسیو شبکه
بازدید از محل پروژه نخستین گام برای برپایی یک شبکه کامپیوتریست که کارشناسان فاواجم در آن متراژ و مسیرهای در دسترس را اندازهگیری و مشاهده کرده و هزینههای انجام کار (از جمله دستمزد و هزینه ادوات مصرفی)، زمان انجام کار و گزینههای مختلف برای انجام آن را بیان میکنند .
در گام بعدی که همان طراحی زیرساخت شبکه است، متخصصین برپایی این سامانه ضمن امکان سنجی، شرایط فیزیکی محیط از جنبه تغییرات آتی را نیز بررسی کرده و به نحوی کار را پیش میبرند که چنانچه نیازهای مجموعه افراد تصمیمگیرنده را در آینده با چالشهایی روبرو کرد، بتوانند به راحتی تصمیمات آتی آنان را نیز عملی کنند .
در مرحله کابل کشی شبکه، با توجه به نوع و سن سازه، درخواست کارفرما، نوع کسب و کار و … توکار یا روکار بودن آن مشخص و سپس اجرا میشود. با اتمام کابل کشی اینک نوبت نصب و آرایش رکها میرسد، جایی که نوبت نصب رک، پچ پنل، پچ کورد، سوئیچ، روتر، سرورها و تجهیزات شبکه داخل رک میرسد.
در نهایت نوبت به تست شبکه میرسد، جایی که همه نودها بواسطه سیگنال شبکه مورد سنجش قرار گرفته و ابزارهای تست فلوک قطعی یا وصل بودن ارتباطات کابلی را تشخیص میدهند .
چه خدماتی از سوی فاواجم در مسیر برپایی یک شبکه کامپیوتری انجام میشود ؟
- طراحی و ترسیم نقشه شبکه
- کابل کشی شبکه، برق، تلفن و دوربینهای مداربسته تحت شبکه
- داکتکشی و گسترش ترانکینگ شبکه در محیط
- نصب انواع و اقسام نود، پریز، کیستون، و پچ پنلها به همراه سوئیچ، روتر، سرور و رادیوها
- نصب تجهیزات هوشمندسازی به منظور کنترل شبکه و زیرساختهای آن به همراه سامانه اعلام و اطفاء حریق برای سرور روم
- امکان ارائه نقشه و گزارشدهی از بستر کابلی و بیسیم شبکه
- اجرای شبکههای ساختاریافته
- نصب و چیدمان رکهای ایستاده ، دیواری به همراه طراحی و استانداردسازی اتاق سرور
- بهبود وضعیت زیرساختهای شبکههای قدیمی و به روزرسانی آنها
نقاط قوت فاواجم در پسیو شبکه
با عنایت به همه مطالب فوق و پی بردن به اهمیت این سلسله اقدامات، احتمالاً این سوال برای شما پیش میآید که امر پسیو شبکه خود را به چه کسی سپرده و یا از آن مهمتر، چرا باید با فاواجم همکاری کنیم؟
- در همین رابطه باید گفت که کارشناسان مجموعه پیش روی با ارائه مشاورهای آنلاین و حضوری، در بدو کار در مورد بهای انجام کار، میزان ضرورت یا عدم آن در مکان مورد نظر، روشهای مختلف انجام کار، تجهیزات و ادوات بکار رفته در آن به شما مشاورهای کامل داده و در صورت تمایل کارفرما به سوالات تخصصیتر وی نیز پاسخ میدهند .
- در همین رابطه پسیو کردن شبکه به هر قیمتی هدف ما نبوده و در صورتی که نیازی به انجام این کار نباشد (به هر دلیلی) به کارفرما گوشزد خواهد شد . لازم به ذکر است که پیرو این ادعا بهترین و مناسبترین سازوکار برای بهبود ساختار شبکه مورد نظر اتخاذ میشود.
- تضمین کیفیت کار یکی دیگر از وجوه تمایز فاواجم با بسیار دیگری از افراد و مجموعههای فعال در این حوزه است که سبب میشود تا کارفرما، سالها از کیفیت بالای این سازوکار مطمئن بوده و در صورت نیاز سایه حمایتی یک مجموعه زبده و مجرب را بر روی کسب و کار خود ببیند .
- استفاده از تجهیرات باکیفیت
- ارائه گزارش در پایان کار
- پشتیبانی
- و خدمات پس از فروش.
جهت دریافت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر با شرکت فاواجم تماس حاصل فرمایید .
۲۲۸۴۸۰۴۱ ۰۲۱